Deel IT
Deel IT wordt Digibank

Voor dit project werken voortaan samen met Digibank Mechelen

Daarbij bundelen we de krachten met andere Mechelse partners om meer materiaal in te zamelen, meer doelgroepen te bereiken, kortom meer mensen te helpen op de digitale weg

Wil je graag meedoen of heb je nog bruikbaar materiaal liggen, aarzel dan niet om ons te contacteren op info@digibankmechelen.be


Wat?
Afgeschreven bedrijfslaptops geven we een tweede leven bij gezinnen voor wie de aankoop van een laptop een grote kost is.
Waarom?

Onderwijs vandaag is meer dan ooit digitaal. Smartschool, papers, communicatie: het gaat allemaal online. Maar niet elk gezin kan laptop kopen voor alle kinderen in huis.

Bovendien belanden te veel laptops op het IT-kerkhof…

Dus slaan we twee vliegen in één klap: we verkleinen de digitale kloof én de afvalberg.

Hoe?

Jouw afgeschreven bedrijfslaptops refurbishen we. Daarna staan ze ter beschikking aan de gezinnen.

De laptops worden gratis uitgeleend, niet verkocht. De gebruiker is dus nooit de eigenaar van de laptop. Ze zijn dus ook niet verantwoordelijk voor herstellingen of onderhoud.

Onze vrijwillige buddies staan paraat voor technische ondersteuning.

Laptop toch stuk? Dan voorzien we een nieuw toestel en we herstellen het oude. Zo verlengen we de levensduur van elke computer.

Voor wie?
Deelbaar Mechelen verzamelt, onderhoudt en herstelt de laptops. De verdeling is in handen van de stad Mechelen. Zij stellen de laptops ter beschikking van kansarme gezinnen met schoolgaande kinderen.
Meedoen?

Heeft jouw bedrijf een kast vol oude laptops? Of wil je weten hoe je systematisch je afgeschreven laptops kan schenken aan onze werking? Contacteer ons op info@deelbaarmechelen.be!

DEEL IT Mechelen is een samenwerking tussen Deelbaar Mechelen, Repair & Share en de Stad Mechelen.

EEN DEEL IT STARTEN?
Overweeg je om ook een DEEL IT punt te worden? We schreven samen met Repair & Share een handleiding: https://repairshare.be/handleiding-deel-it/

Een eigen Deel IT punt ontwikkelen gaat niet over één nacht ijs, en ook onderweg wil je misschien graag bijsturen en leren van anderen. Repair&Share organiseert daarom lerende netwerken en biedt ondersteuning waar nodig. Wil je toegang tot het online vraag- en antwoordplatform of info over de andere activiteiten vanhet lerend netwerk van Deel IT? Stuur een mail naar info@repairshare.be

Onze partners
Met de steun van